Prije Ponovne Instalacije Windowsa

Sadržaj:

Prije Ponovne Instalacije Windowsa
Prije Ponovne Instalacije Windowsa

Video: Prije Ponovne Instalacije Windowsa

Video: Prije Ponovne Instalacije Windowsa
Video: #Windows11 WINDOWS 11 ФИНАЛ ОБНОВЛЕНИЕ С WIN10 НА НЕПОДДЕРЖИВАЕМОМ ПК СМОТРЕТЬ ДО КОНЦА!! 2024, April
Anonim

Svako ko želi ponovo instalirati Windows prvo bi se trebao pripremiti za ovaj relativno jednostavan postupak. Uostalom, ako se pravilno izvede, postupak ponovne instalacije uključuje formatiranje tvrdog diska. Drugim riječima, radi se o brisanju svega što se na njemu nalazi.

Prije ponovne instalacije Windowsa
Prije ponovne instalacije Windowsa

Važne datoteke

Uključuju dokumente, video zapise, fotografije i slične datoteke povezane s ličnim životom. Također se preporučuje da sve držite na radnoj površini. Sve ove datoteke treba premjestiti ili na vanjski pogon ili na drugi lokalni pogon. Općenito, prvi korak je "iskopati" lokalni disk sa sistemskim i korisničkim datotekama, kako ne bi izbrisali nepotrebne stavke.

Oznake pregledača

Bez obzira na to koji pregledač osoba koristi, uvijek joj stvori važne oznake sa web lokacija koje su joj važne. Obavezno napravite sigurnosnu kopiju prije ponovne instalacije operativnog sistema.

Takođe možete omogućiti sinhronizaciju u pregledaču. Da biste to učinili, trebate se samo registrirati i tada će sve kartice biti spremljene u Internet oblak. Ako to učinite, da biste vratili kartice, trebate se ponovo prijaviti na svoj račun i nastaviti raditi s pregledačem. Pored toga, registracija će vam omogućiti upotrebu kartica na bilo kojem uređaju (pametnom telefonu, tabletu).

Sprema i druge datoteke

Igrači moraju kopirati i uštede u igri. U većini slučajeva nalaze se u mapi Dokumenti. Nakon ponovne instalacije sistema, samo trebate ispustiti mape na isto mjesto.

Pored toga, u mapi dokumenata mogu biti i druge potrebne datoteke. To mogu biti programski podaci, sadržaj ili računi. Na primjer, dokumenti sadrže datoteke iz programa Sony Vegas ili programa Keyboard Trainer. Ako podatke ne sačuvate, morat ćete ponovo započeti projekte ili lekcije.

Internet postavke

Odmah treba napomenuti da oni koji imaju Wi-Fi ne moraju čuvati Internet postavke. Samo se trebaju ponovo povezati s bežičnom mrežom da bi pristupili Internetu. U drugim slučajevima potrebno je proučiti upute za postavljanje mreže, a također upamtiti par prijava-lozinka. Ovo je važno kako bi se ponovo povezali s mrežom nakon ponovne instalacije sistema.

Programi

U većini slučajeva na bilo kojem računaru postoji nekoliko desetaka programa, ili čak i više. Da ne biste ponovo instalirali programe kada je to potrebno, trebali biste se sjetiti njihove liste i odmah instalirati. U suprotnom, možda neće biti pri ruci ili će ih jednostavno zaboraviti. Da biste saznali listu programa, samo idite na kontrolnu ploču, a zatim na Programi i funkcije (ponekad je to "Deinstaliraj programe").

Preporučuje se: